En førende britisk detailhandler

“Vi ville have at rekrutteringsprocessen skulle være mere speciel end blot en standard løsning. Cubiks teamet har fra det udgangspunkt assisteret os i udviklingen af en helt original tilgang”.

Britisk detail gigant

Britisk detail gigant

Førende farmaci-mærke indenfor sundhed og skønhed

Fremragende kundeservice

Fremragende kundeservice

Butikker på alle hovedgader i Storbritannien.

Masserekruttering

Masserekruttering

Over 1 mill. ansøgninger årligt til jobbet som butiksmedarbejder.

Udfordringer

På linje med ambitionerne om at yde “legendarisk kundeservice”, bad detailhandleren os om at udvikle en ny online rekrutteringsproces til at udvælge de bedste kandidater til dets kundeassistentroller. Den nye rekrutteringsproces skulle hjælpe med en sikker assistance til udvælgelsen af kandidater fra meget store mængder ansøgere.

Det var afgørende, at vi udviklede en fangende løsning, der fastholder kandidatinteressen, støtter deres brandværdier samt præsenter en detaljeret forsmag på stillingen. Vi blev også bedt udvikle en overordnet score over, hvor godt kandidaten passer til jobbet for at hjælpe i udvælgelsesprocessen. Derudover ønskede de kandidatrapporter til at assistere de ansættende ledere til hver kandidat- feedbacksamtale.

Løsninger

Cubiks teamet designede en rekrutteringsproces som fokuserer på kundeservice og præsenterer deres støttende arbejdskultur.

Ansøgere bliver vist rundt i en virtuel forretning, hvor de bliver præsenteret for typiske arbejdspladsscenarier i form af situationsbestemte vurderingstests. Efter dette møder ansøgeren butikschefen, som udfører et virtuelt interview (personlighedsspørgeskema). Dette udforsker ansøgerens typiske arbejdsadfærd og måler personlighedstrækkene som er vigtige for stillingen.  

Resultater

Den skræddersyede onlineløsning hjalp detailhandleren til at:

  • Håndtere deres rekrutteringsudfordringer effektivt
  • Reducere antallet af kandidater der går videre, da kravene og dermed kvaliteten er markant forbedret
  • At reducere ansættelsesprocessen-tiden med helt op til 50%.